Älä jää sairauden kanssa yksin

Meitä vapisijoita on monta, joten sinun ei tarvitse jäädä sairautesi kanssa yksin. Vertaistukea saaneet potilaat ovat sanoneet yksinäisyyden ja häpeän tunteiden vähentyneen vertaistukisessioiden myötä. Kurkkaa, millaista vertaistukea vapinaan on tarjolla! Potilasjärjestöt tarjoavat vertaistuen lisäksi myös hyödyllisiä tapahtumia ja muita tärkeitä resursseja.

Essentiaalinen vapina ry on valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton sekä voittoa tavoittelematon yhdistys essentiaalista vapinaa sairastaville ja heidän läheisilleen. Yhdistyksen tehtävänä on potilaisiin liittyvä yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja edunvalvonta. Yhdistys on liikehäiriösairauksien yhteisen kattojärjestön Liikehäiriösairauksien liitto ry:n jäsenyhdistys.

Essentiaalinen vapina ry:n jäsenenä saat liikehäiriösairauksien erikoislehden Hermolla neljä kertaa vuodessa, tukea vertaisiltasi, mahdollisuuden osallistua yhdistyksen toimintaan ja tapahtumiin, neuvoja sairauteen, sosiaaliturvaan ja sovellettuun liikuntaan, tietoa sairauteen sopeutumista tukevista kursseista sekä jäsenetuja. Liittyessäsi Essentiaalinen vapina ry:n jäseneksi saat käyttöösi myös essi-asiointikortin, joka helpottaa sairaudesta kertomista. Yhdistyksen jäsenmaksu on 20 euroa vuodessa. Voit liittyä Essentiaalinen vapina ry:n jäseneksi täällä.

Essentiaalinen vapina ry:n Facebook-sivu


Liikehäiriösairauksien liitto ry
on valtakunnallinen liikehäiriösairaiden ja heidän läheistensä etujärjestö. Järjestö tarjoaa muun muassa erilaisia kursseja ja tapahtumia. Liiton ajankohtaisista asioista tiedotetaan täällä.

Liikehäiriösairauksien liitto tarjoaa vertaistukea puhelimitse, kasvotusten ja netissä. Ota rohkeasti yhteyttä. Vertaistukihenkilöiden yhteystiedot löydät täältä.

Liikehäiriösairauksien liiton sivuilla on videoita ja oppaita, mm. neurologin luento essentiaalisesta vapinasta, toimintaterapeutin luento, sekä luento HIFU-hoidosta essentiaalista vapinaa sairastaville.

Essentiaalinen vapina ry ja Liikehäiriösairauksien liitto ry järjestävät säännöllisesti vertaistapahtumia

Alla olevista linkeistä pääset katsomaan tulevia tapahtumia:
www.essentiaalinenvapina.fi/tapahtumat/
www.liikehairio.fi/ajankohtaista/parkinsonliiton-tapahtumat

Vapinapodissa me vapisijat pääsemme ääneen

Vapinapodi on podcast, jossa tehdään tunnetuksi essentiaalista vapinaa. Essentiaalista vapinaa sairastava Maarit keskustelee podcastissa vaihtuvien vieraiden kanssa sairauden kanssa elämisestä, sen hoidosta ja siihen saatavilla olevasta avusta. Tutustu podcast-jaksoihin täällä.

Podcastin on rahoittanut terveydenhuollon tuotteiden toimittaja Vingmed, ja sitä ovat olleet mukana toteuttamassa Essentiaalinen vapina ry sekä Parkinsonliiton Essi-hanke.