Vapinapodissa me vapisijat pääsemme ääneen

Vapinapodissa tehdään tunnetuksi essentiaalista vapinaa, joka on yleisin vapinan syy Suomessa. Essentiaalista vapinaa sairastava Maarit keskustelee podcastissa vaihtuvien vieraiden kanssa sairauden kanssa elämisestä, sen hoidosta ja siihen saatavilla olevasta avusta. Älä jää yksin vapinan kanssa, vaan hae apua!

Podcastin on rahoittanut terveydenhuollon tuotteiden toimittaja Vingmed, ja sitä ovat olleet mukana toteuttamassa Essentiaalinen vapina ry sekä Parkinsonliiton Essi-hanke.  

Jakso 1
Elämä essentiaalisen vapinan kanssa

Maarit, Tiinaliisa ja Antti keskustelevat siitä, millaista on elää essentiaalisen vapinan kanssa. Millaisia oireita essentiaaliseen vapinaan liittyy, ja miten sairaus vaikuttaa elämään?

Jakso 2
Miksi vapinaan on tärkeä hakea apua?

Maarit, Tiinaliisa ja Antti jatkavat keskustelua essentiaalisesta vapinasta. Miksi essentiaaliseen vapinaan on tärkeä hakea apua, ja miksi vapinasta on hyvä puhua avoimesti?

Jakso 3
Essentiaalisen vapinan hoito – vieraana neurologi ja neurokirurgi

Miten essentiaaliseen vapinaan voi hakea apua, ja miten sitä voidaan lääketieteellisesti hoitaa? Maaritin kanssa aiheesta ovat keskustelemassa yleislääketieteen ja neurologian erikoislääkäri Rebekka Ortiz sekä neurokirurgian dosentti Janek Frantzen.

Jakso 4
Helpotusta ja apua arkeen vapinan kanssa

Millaisin keinoin vapinaa voi pyrkiä itse helpottamaan arjessa, ja millaisia apuvälineitä vapinaan on mahdollista saada? Maaritin kanssa aiheesta ovat keskustelemassa Marjo Lehtinen ESSI-hankkeesta sekä toimintaterapeutti Sirpa Suominen.